ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ «Χ» ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015





Τν Κυριακ 8 Φεβρουαρίου 2015, και ρα 11.30, Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Μαχητν κα Φίλων τς θνικς ντιστασιακς ργανώσεως “Χ”, έκόψε τν πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα στα Γραφεα του, Πανεπιστημίου 64, 6ος ροφος.

      Ο Πρόεδρος της “X”, Γιάννης Γιαννάκενας απηύθυνε  χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε που έδωσαν το παρόν, είπε δε τα εξής (περιληπτικά) :
“Είμαστε εδώ γιατί παραμένουμε πιστοί  στις πατροπαράδοτες αξίες του Ελληνισμού και της Ορθόδοξης Παράδοσής μας. Θα πραγματοποιήσουμε σήμερα την κοπή της βασιλόπιτάς μας  όπως πρέπει, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με πολλές εθνωφελείς εκδηλώσεις,  που θα ακολουθήσουν  Είναι δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, το ξέρουμε όλοι. Οι αγωνίες όλων μας, που οι αξίες μας βρίσκονται   στο δρόμο του Χριστού και όχι στον δρόμο του χρυσού, είναι έντονες. Όμως, εμείς θα πράξουμε τα δέοντα, όπως και αυτοί που απετέλεσαν την αιτία να υπάρχει αυτός ο σύλλογος. Όπως η Οργάνωση  “Χ” στην Κατοχή και στα Δεκεμβριανά έπραξε τα δέοντα, για την πατρίδα, έτσι και εμείς  θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενάντια στους σημερινούς εχθρούς της πατρίδας μας, που είναι πολλοί και  πάσης φύσεως”.   

     Ακολούθησε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος Κεφαλλόπουλος, ο οποίος αφού “διάβασε” την βασιλόπιτα, απηύθυνε ευχές για το νέο έτος, να είναι ειρηνικό και σωτήριο, και είπε τα εξής
(περιληπτικά) :
“Υπάρχουν δοκιμασίες πολλές και μεγάλες που δοκίμασαν τις αντοχές του λαού μας και τις αξίες του. Δυστυχώς, η πατρίδα μας δεν έχει πολυτέλειες για άλλες περιπέτειες. Να ευχηθούμε και το νέο αυτό έτος να είναι ειρηνικό, να μην έχει περιπέτειες ο τόπος μας , να ευχηθούμε να πάμε καλά. Εμείς δεν δίνουμε  πολλές υποσχέσεις και δεν λέμε πολλά λόγια, όπως συνηθίζουν οι πολιτικοί  και πολλές φορές ξεγελούν τους ανθρώπους. Εμείς δίνουμε αγνές και καθαρές υποσχέσεις, απλώς ξέρουμε να τις στηρίζουμε. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε στον δρόμο του Θεού, θα ακολουθήσουμε το θέλημα του Χριστού και θα είμαστε πάντοτε στην υπηρεσία της πατρίδος, όπως και όπου αυτή μας χρειασθεί.
     Η αγάπη μας για τον Χριστό και την Ελλάδα είναι δεδομένη. Ελπίζω αυτό να ισχύει για πάρα πολλούς συνέλληνες και συμπατριώτες. Με τις μικρές μας δυνάμεις, θα  προσευχηθούμε και ό,τι χρειασθεί η πατρίδα, θα το προσφέρουμε και πάλι. Αυτό μπορούμε να κάνουμε με τις μικρές μας δυνάμεις, αυτό θα κάνουμε. Οι στιγμές είναι δύσκολες, περίεργες, εχθροί πολλοί υπάρχουνε, εσωτερικοί και εξωτερικοί, αφανείς και φανεροί. Δύσκολος ο αγώνας αλλά οι Έλληνες ποτέ δεν φοβήθηκαν τα δύσκολα.   Στους αγώνες ενάντια στις δυσκολίες,  έβαζαν την πίστη και τις αξίες των προγόνων μας. Αυτές μας κράτησαν, αυτές θα μας κρατήσουν και τώρα στις δύσκολες στιγμές, αλλά και εμείς οφείλουμε να κρατηθούμε από αυτές.   Αν τις αφήσουμε, αφεθήκαμε, αν τις χάσουμε, χαθήκαμε. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε, ο Κύριος  να μας κρατήσει και να μας βγάλει από τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας. Καλή και ευλογημένη μέρα σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας”

     Ακολούθησε η κοπή και το μοίρασμα της βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο Γιάννη Γιαννάκενα και την σύζυγό του, και, στην συνέχεια, προσφέρθηκαν  γλυκά και αναψυκτικά.  

                                                                                 ΘΩΜΑΪΣ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ



Σχόλια