"ΕΦΥΓΕ" Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ της ΤΙΜΗΣ και του ΧΡΕΟΥΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΕΑΣ



Έφυγε πλήρης ημερών ο Στρατηγός Ιωάννης Ν. Αντωνακέας, ένας σύγχρονος ΗΡΩΑΣ, ένας αξιωματικός που ΤΙΜΗΣΕ την ΣΤΟΛΗ του. Γιος του Νικολάου Αντωνακέα (Νομάρχου του Ιωάννου Μεταξά και συγγραφέας των βιβλίων "ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ" και "ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗ...Σ ΚΑΤΟΧΗΣ"), αδελφός του γνωστού επίσης Στρατηγού - συγγραφέα Αριστομένη Αντωνακέα καθώς και του αγωνιστή ΕΘΝΙΚΗΣ αντιστάσεως Κώστα. ΟΛΟΙ τώρα πια είναι ΜΑΖΙ με τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ.
Η Οικογένεια ΑΝΤΩΝΑΚΕΑ υπήρξε ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, με ΑΓΩΝΕΣ και ΘΥΣΙΕΣ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΠΑΤΡΙΔΟΣ, με καταδίκες εις θάνατον από Γερμανούς και Κομμουνιστές. Μια ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ οικογένεια της ΤΙΜΗΣ και του ΧΡΕΟΥΣ.
Ο στρατηγός Ιωάννης Αντωνακέας στάθηκε ΟΡΘΙΟΣ όλα αυτά τα χρόνια της αντεθνικής και ισοπεδωτικής μεταπολιτεύσεως, ενασχολούμενος, δημιουργώντας και στηρίζοντας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ που θωράκιζαν την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. Σημαντικό δημιούργημα του το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος (Ι.Σ.Μ.Ε.) που επί πολλά έτη κυκλοφορούσε την εφημερίδα "Στρατηγικαί Μελέται" η οποία υπερασπιζόταν και ενημέρωνε για όλα τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ της Ιστορίας και τόσα άλλα θέματα. Ο στρατηγός πρωτοστατούσε πάντα στα ΕΘΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ και στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ομιλίες και συγκεντρώσεις. Τα εμπεριστατωμένα κείμενα του σε εφημερίδες και περιοδικά υπήρξαν καθοριστικά, αποκαλυπτικά και χρήσιμα για όλους εμάς τους αναγνώστες του. Σημαντική ήταν η συμπαραστασή του στην πρωτοβουλία μας για την ΑΝΕΓΕΡΣΗ του ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΟΥ και του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στο ΒΙΤΣΙ, για τους Πεσόντες στον Αντισυμμωριακό Αγώνα 1946-49.
Αυτή είναι η δικιά μου μαρτυρία για έναν ΑΓΩΝΙΣΤΗ και ΕΝΕΡΓΟΤΑΤΟ απόστρατο ΣΤΡΑΤΗΓΟ ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να πολεμάει για την ΠΑΤΡΙΔΑ. Έτσι τον γνώρισα πριν από 36 χρόνια, 16χρονο παιδί τότε, και έτσι τον βίωσα ... μια ολόκληρη ζωή.
Είμαι σίγουρος πως στους επικήδειους που θα ακουστούν την ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 4 μ.μ. στο Α΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, αλλά και σε αυτά που θα γραφτούν μετά, θα ειπωθούν πολλά περισσότερα για αυτόν το ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ.
Καλό ταξίδι ΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ.
Στρατηγός ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΕΑΣ!
"ΠΑΡΩΝ"!
Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας

Σχόλια