Με ψηλά την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ οι Εθνικιστές ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ τον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ










Με ψηλά την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ
οι Εθνικιστές ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
τον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του μεγάλου οραματιστή του νέου Ελληνισμού Ίωνα Δραγούμη, την Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 8.00 μ.μ., η «Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Ίωνος Δραγούμη» και η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» συνδιοργάνωσαν την φετινή εκδήλωση στην λευκή μαρμάρινη στήλη (έναντι ξενοδοχείου «Χίλτον», Βασ. Σοφίας 73), εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή, δολοφονημένος άνανδρα από τις σφαίρες του εθνικού διχασμού και του παλαιοκομματισμού.
Η εκδήλωση αυτή που τα τελευταία 31 χρόνια πραγματοποιείται με συνέπεια, αρχικά από το ΕΝ.Ε.Κ. (1983-84), τον Επιστημονικό Σύλλογο Νέων των Αθηνών (1985-1995), το Ελληνικό Μέτωπο (1996-2005) και εν συνεχεία με την στήριξη της Νεολαίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού-ΝΕ.Ο.Σ. (2006-2011). Φέτος, όπως και πέρυσι η πρωτοβουλία της διοργάνωσης έγινε από την «Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Ίωνος Δραγούμη» με υπερκομματικό και ενωτικό χαρακτήρα, με κάλεσμα: «ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ, ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ.»
Την εκδήλωση παρουσίασε ο επί πολλών ετών συμπαραστάτης και πολλάκις συνδιοργανωτής της εκδηλώσεως Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία των μηνυμάτων του Ίωνος Δραγούμη για τον μάχιμο διαχρονικό Ελληνισμό και την αξία του Έθνους υπεράνω ενός ασφυκτικού κράτους.
Στην συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε, εκ μέρους της «Επιτροπής Ενημερώ­σεως επί των Εθνικών Θεμάτων» ο Πρόεδρός της Παναγίωτης Παπαγαρυφάλλου ο οποίος, μεταξύ των άλλων είπε τα εξής λόγια: «Γνωρίζω καλά, πολύ καλά, ότι είμαστε η μειοψηφία μέσα σε μια πλειο­ψηφία που «κολυμπά στα σκατά». Σ’αυτούς τους συνέλληνες απευθύνουμε την έκκληση:
Δραπετεύστε από τους πολιτικούς βόθρους και τις εθνοκτόνες εξουσίες.
Ελάτε μαζί μας, με τον Ίωνα Δραγούμη, με την πατρίδα και το έθνος, για να χαράξουμε νέους ελπιδοφόρους εθνικούς ορίζοντες.
Πρέπει να αισθανόμεθα εθνικά υπερήφανοι γιατί ανήκουμε στους λίγους, γιατί, όπως έλεγε και ο κοινωνικός φιλόσοφος Έριχ Φρόμ: «Αν δεν υπήρχε η μειοψηφία, οι άνθρωποι θα ζούσαν στην εποχή των σπηλαίων» και όπως διακήρυσσε ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε: «Η ζωή προχωρεί γιατί υπάρχουν και εκείνοι που της αντιστέκονται».
Εμείς, λοιπόν οι λίγοι κηρύσσουμε την Αντίσταση τη Νέα Εθνική Αντί­σταση!
Αντίσταση κατά της πατριδοκτονίας! Αντίσταση κατά της Εθνοκτονίας, Αντίσταση κατά της χαβουζοποίησης της πολιτικής και εθνικής ζωής.
Ελληνίδες και Έλληνες!
Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας. Εμείς θα το υπερασπίσουμε.
Δεν θα υπερασπιστούμε μόνο το χώμα. Θα υπερασπίσουμε τα βουνά, τις θάλασσες και τα νησιά που θέλουν να ξεπουλήσουν.
Θα υπερασπίσουμε την Ακρόπολη, αυτό το αιώνιο σύμβουλο του παγκοσμίου και διαχρονικού πολιτισμού που τόσο πολύ λάτρεψε ο Ελλη­νολάτρης Ίων Δραγούμης.
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την εθνική μας παράδοση, γιατί όπως διεκήρυσσε ο Ίων: «Έθνος χωρίς παράδοση δεν υπάρχει».
Να, τα άμεσα καθήκοντα των αληθινών πατριωτών, τα οποία περιφρονούν οι ερζάτς προοδευτικοί.
Τελειώνοντας, τολμώ να διατυπώσω την άποψη ότι Ίσως η Ελλάδα δεν θα ξέπεφτε στα σημερινά εκφυλιστικά φαινόμενα, αν εδώ στο χώμα που πατάμε δεν κοβόταν το νήμα της Καρποφόρου ζωής του Ίωνος Δραγούμη από τις δολοφονικές σφαίρες των πολιτικών του αντιπάλων.». [1]
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής κ. Ιωάννης Κουριαννίδης, εκδότης του περιοδικού «ΕΝΔΟΧΩΡΑ» και πρόεδρος του Συλλόγου «ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ», ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινοτικές ιδέες του Ίωνος Δραγούμη, κλείνοντας με ένα πολύ ενθουσιώδη αγωνιστικό κάλεσμα για ασυμβίβαστο αγώνα.[2]
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, την οποία συντόνισε ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας. Πρώτος κατέθεσε εκ μέρους της «Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» ο Πρόεδρός της Παναγίωτης Παπαγαρυφάλλου, και ακολούθησαν, για την «Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Ίωνος Δραγούμη» η κυρία Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα, εκ μέρους των «Εκδόσεων Γεωργιάδη» ο Λεωνίδας Γεωργιάδης και τέλος από την αγαπημένη Μακεδονία του Ίωνα Δραγούμη, αλλά και όλων μας, ο Ιωάννης Κουριαννίδης, εκδότης του περιοδικού «ΕΝΔΟΧΩΡΑ» και πρόεδρος του Συλλόγου «ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Οι συγκεντρωμένοι εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ


Σήμερα, την εσπέραν της Δευτέρας 29ης  Ιουλίου 2013, οι συγκεντρωθέντες στον τόπο της δολοφονίας του εθνικού οραματιστού Ίωνος Δραγούμη, για την απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη του, ακούσαντες τους ομιλητές

Ψηφίζουμε διά βοής

1. Το Υπουργείον Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων, να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ώστε στο μάθημα της Ιστορίας των σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαιδεύσεως να περιληφθούν και αποσπάσματα από το τεράστιο και πολύμορφο εθνωφελές έργο του.
Ένα έργο το οποίο τούτες τις ώρες της παραπαίουσας Ελληνικής Πολιτείας και Κοινωνίας συνιστά το κρηπίδωμα της εθνικής και κρατικής υποστάσεώς μας.
2. Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί:
α) Να σταλή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων εντός και εκτός Βουλής.
β) Στο Υπουργείον Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια βίου μάθησης).
γ) Να αποσταλή στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο της Ελλάδος.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ εξουσιοδοτούν τους συνδιοργανωτές προκειμένου να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την εκτέλεση των διαλαμβανομένων στο ψήφισμα αποφάσεων

                                                               29 Ιουλίου 2013
Από τον τόπο όπου ο Ίων Δραγούμης
έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αντιπάλων του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την διακριτική παρουσία τους αντιπροσωπίες, του «Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών - Ίων Δραγούμης» με επικεφαλής τον Πρέσβη κ. Γεώργιο Γεωργίου, της νεολαΐστικης κίνησης «ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ», της ΝΕ.Ο.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο Θάνο Κόκκαλη, του ΛΑ.Ο.Σ. με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Ανδρέα Παπαμιχαήλ, του «Εθνικού Μετώπου» με επικεφαλής τον Γραμματέα του κ. Μανώλη Κώνστα, του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» και άλλοι.
ΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ όλους τους συναγωνιστές που παρευρέθηκαν στην σημερινή εκδήλωση ΤΙΜΗΣ, ειδικά δε εκείνους που πέραν από προσωπικότητα, έχουν και κάποια συγκεκριμένη αγωνιστική-οργανωτική ταυτότητα ή ένταξη, οι οποίοι σήμερα ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ κάτω από την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΤΙΜΗΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ.
Η εκδήλωση έκλεισε όπως πάντα με τον εθνικό ύμνο.
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ – ΠΑΡΩΝ, 
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ – ΠΑΡΩΝ,
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ – ΠΑΡΩΝ

«Ίων Δραγούμης» του Νικολάου Τζιόπα.

Ακούραστος εσύ, εργάτης
σ΄ ένα Σκοπό ιερό ταγμένος,
τη μάχη έδινες
λες κι ήσουν ο στερνός
που θα
΄σωνε το έθνος
Τα λόγια σου
αέρας δροσερός, Ελληνικός
φύσηξε μέσα μου
κι εγώ πνευματικό παιδί σου,
Μεγάλε Ίδα!
Ο σπόρος φύτρωσε!
Θα
΄μαι ωραίο δείγμα Έλληνος!




[1] Ελληνίδες και Έλληνες!
Εν μέσω πολιτικών, ηθικών οικονομικών και εθνικών ερειπίων της Ελλά­δος, βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε την ιερή μνήμη του εθνικού, κοινωνικού καί πολιτικού οραματιστού, του Ίωνος Δραγούμη, που δολοφονήθηκε σε τούτη εδώ τη Λεωφόρο των Αθηνών, γιατί πάσχισε ν’ανοίξει νέους εθνικούς ορίζοντες στην καθημαγμένη Ελλάδα.
Είμαστε εδώ να τιμήσουμε τον ανιδιοτελή υπέρμαχο και διαμορφωτή της Εθνικής Ιδέας και του Έθνους των Ελλήνων που αγωνίστηκε νά πυργώσει και να εδραιώσει στο διάβα της βραχείας αλλά μεστής ζωής.
Μίας ζωής στην οποία από πολύ νωρίς έστρεψε τους προβολείς των εν­δια­φερόντων της σ’αυτό πού λέγεται ελληνικό έθνος, ελληνικό κράτος -που το θεω­ρούσε παιδί του Έθνους-, ελληνικός πολιτισμός και ελληνικός κοι­νο­τισμός.
Είμαστε εδώ γιά να τιμήσουμε την εθνική και ιστορική μνήμη του πο­λιτικού στοχαστή αλλά και μαχητή Ίωνα Δραγούμη, τον οποίο πριν δολοφο­νήσουν οι ιδεολογικοί και πολιτικοί του αντίπαλοι, οι Βενιζελικοί, τον παρέδωσαν στους Γάλλους οι οποίοι τον εξόρισαν στην Κορσική.
Για τους αληθινούς ιδεολόγους, όλων των χρωμάτων, η εξορία συνιστά τίτλο τιμής και τέτοιας τιμής έτυχε και ο εθνομάρτυρας Δραγούμης.
Ο Δραγούμης που μαστίγωνε το αθηνοκεντρικό κράτος και τους φορείς του, γιατί δεν τολμούσαν να διεκδηκήσουν τα κατεχόμενα ελληνικά εδάφη, για να μη διαταράξουν την ησυχία της εξουσίας τους.
Μίας εξουσίας, που όπως έγραφε Ιστορικός της εποχής, δεν δίσταζε να συνεργαστεί ακόμη και με τους ληστές προκειμένου να συγκεντρώνει ψήφους.
Τότε υπήρχαν οι Νταβέληδες ενώ τώρα η ληστεία φορά φράκο και κολ­λάρο και δεν εδρεύει στις απρόσιτες βουνοκορφές αλλά μέσα σε πολυτελέ­στατα πολιτικά και τραπεζικά γραφεία, που πασχίζουν το πώς θα ληστέψουν τον τάχα κυρίαρχο ελληνικό λαό.
Πρόκειται γι’ αυτό το οποίο συνιστά πλήρη κατάλυση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και ανασκολοπισμό του Έθνους, της εθνικής ιδέας και της Πατρίδος, που κατά τον Δραγούμη αποτελούν τους αστειρεύτους αιμοδότες της ουσιαστικής ζωής κρατών και κοινωνιών. Μ’αυτή την έννοια, ο τιμώμενος πρωτοπόρος του Έθνους και της Εθνικής ιδέας είναι όσο ποτέ επίκαιρος.
Ο Δραγούμης, ο Περικλής Γιαννόπουλος -που αυτοκτόνησε στα γαλανά νερά του Σαρωνικού πάνω στο λευκό άλογο- και λίγο αργότερα ο δάσκαλός μου Δημήτριος Βεζανής, υπήρξαν οι γονιμοποιεί σπορείς της ιδέας του έθνους, του ελληνικού έθνους, το οποίο κατά Βεζανή δίνει την παρουσία του στον Τρωϊκό Πόλεμο.
Ένα Έθνος, τη συνέχεια και συνοχή του οποίου στιχούργησε εδώ και έναν αιώνα ο εθνικός μας βάρδος Κωστής Παλαμάς με τούτους τους στίχους:
«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν
πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν
Κριτές θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί»
Τελειώνοντας οφείλω να πω ότι το ελληνικό έθνος και η ιδέα του Έθνους των Ελλήνων Χρωστούν οφείλουν πολλά στον Ίωνα Δραγούμη και μ’ αυτή την έννοια οφείλουμε να τον κρατήσουμε στο απυρόβλητο των κομματικών ανταγωνισμών.
ΟΧΙ: Ένα εθνικό σύμβολο, όπως ο Ίων, δεν μπορεί, δεν πρέπει, δεν επιτρέπεται να τοποθετείται στην τύρβη των πολιτικών και κομματικών ανταγωνισμών.
Ελληνίδες και Έλληνες, που μ’ακούτε και όσες και όσοι απουσιάζετε.
Γνωρίζω καλά, πολύ καλά, ότι είμαστε η μειοψηφία μέσα σε μια πλειο­ψηφία που «κολυμπά στα σκατά». Σ’αυτούς τους συνέλληνες απευθύνουμε την έκκληση:
Δραπετεύστε από τους πολιτικούς βόθρους και τις εθνοκτόνες εξουσίες.
Ελάτε μαζί μας, με τον Ίωνα Δραγούμη, με την πατρίδα και το έθνος, για να χαράξουμε νέους ελπιδοφόρους εθνικούς ορίζοντες.
Πρέπει να αισθανόμεθα εθνικά υπερήφανοι γιατί ανήκουμε στους λίγους, γιατί, όπως έλεγε και ο κοινωνικός φιλόσοφος Έριχ Φρόμ: «Αν δεν υπήρχε η μειοψηφία, οι άνθρωποι θα ζούσαν στην εποχή των σπηλαίων» και όπως διακήρυσσε ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε: «Η ζωή προχωρεί γιατί υπάρχουν και εκείνοι που της αντιστέκονται».
Εμείς, λοιπόν οι λίγοι κηρύσσουμε την Αντίσταση τη Νέα Εθνική Αντί­σταση!
Αντίσταση κατά της πατριδοκτονίας! Αντίσταση κατά της Εθνοκτονίας, Αντίσταση κατά της χαβουζοποίησης της πολιτικής και εθνικής ζωής.
Ελληνίδες και Έλληνες!
Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας. Εμείς θα το υπερασπίσουμε.
Δεν θα υπερασπιστούμε μόνο το χώμα. Θα υπερασπίσουμε τα βουνά, τις θάλασσες και τα νησιά που θέλουν να ξεπουλήσουν.
Θα υπερασπίσουμε την Ακρόπολη, αυτό το αιώνιο σύμβουλο του παγκοσμίου και διαχρονικού πολιτισμού που τόσο πολύ λάτρεψε ο Ελλη­νολάτρης Ίων Δραγούμης.
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την εθνική μας παράδοση, γιατί όπως διεκήρυσσε ο Ίων: «Έθνος χωρίς παράδοση δεν υπάρχει».
Να, τα άμεσα καθήκοντα των αληθινών πατριωτών, τα οποία περιφρονούν οι ερζάτς προοδευτικοί.
Τελειώνοντας, τολμώ να διατυπώσω την άποψη ότι Ίσως η Ελλάδα δεν θα ξέπεφτε στα σημερινά εκφυλιστικά φαινόμενα, αν εδώ στο χώμα που πατάμε δεν κοβόταν το νήμα της Καρποφόρου ζωής του Ίωνος Δραγούμη από τις δολοφονικές σφαίρες των πολιτικών του αντιπάλων.


Σχόλια