ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 12.00’ το μεσημέρι, στο Δεύτερο Νεκροταφείο Αθηνών, ο Πατριωτικός Χώρος είπε το τελευταίο ‘αντίο’ στον ΝΙΚΟ  ΦΙΔΕΛΗ, έναν μεγάλο ευπατρίδη του πατριωτικού χώρου, που έφυγε τόσο αδόκητα και τόσο πρόωρα από κοντά μας. Το Σάββατο, 5  Οκτωβρίου, το πρωί, τελέστηκε το  Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνό του, στην ιστορικό  εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, στην Πλάκα, παρουσία πλήθους κόσμου.
       Ο σεβασμιότατος πατήρ Σιλουανός, ο οποίος και χοροστάτησε στο μνημόσυνο, γνώριζε προσωπικά τον Νίκο Φιδέλη και είπε τα εξής:
« Πρωτογνώρισα τον Νίκο Φιδέλη μία ημέρα που είχαμε βραδινή λειτουργία, και συνέπεσε να έχει τα γενέθλιά του (23/09). Από τότε κάθε χρόνο ερχότανε και τώρα πρόσφατα, που είχε τα γενέθλιά του. Όπως είπαμε, «Αιωνία η μνήμη» σημαίνει ότι είναι στην μνήμη του Θεού πρώτα και στην μνήμη την δικιά μας. Όσοι ζήσαμε την καλή του διάθεση, την προσφορά του, την διάθεση να προσφέρει γι α το καλό και ότι άλλο ωραίο είχε ο Νικόλαος, πρώτιστα οι κοντινοί του και όσοι το ζήσανε,  μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για το μνημόσυνό του, για την ανάπαυση της ψυχής του. Να είναι αιωνία η μνήμη του, να είναι  στην αγκαλιά του Κυρίου, και ο Θεός να τον αναπαύσει».  
Μετά το μνημόσυνο, η οικογένεια προσέφερε καφέ σε κοντινό γραφικό καφενείο της περιοχής.
         Όσοι τον γνωρίσαμε αναπολήσαμε με  νοσταλγία τις τιτάνιες προσπάθειες  και τους αγώνες του στον πατριωτικό χώρο.  Ως μέλος της «Χ», ο Νίκος τώρα θα ψιλοκουβεντιάζει ΚΑΙ με τους δικούς μας ήρωες, που έπεσαν πολεμώντας, ΑΓΝΑ  ΚΑΙ ΑΔΟΛΑ, για την πατρίδα.    

ΚΑΛΟ  ΣΟΥ  ΤΑΞΙΔΙ, ΝΙΚΟ, Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!

                                                                                                                   ΘΩΜΑΪΣ   ΠΑΡΙΑΝΟΥ

Σχόλια