ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από τον Οκτώβριο του 2003 που ξεκίνησε να πραγματοποιείται από την «Επιτροπή Μνήμης και Τιμής ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» εκδήλωση στο μνημείο του ήρωα, έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων – Πλατεία Παύλου Μελά (πρώην Ρηγίλλης), Βασιλίσσης Σοφίας & Ρηγίλλης....
Η εκδήλωση ξεκίνησε όταν είχαν συμπληρωθεί 99 χρόνια από την θυσία του Ήρωα, με σκοπό τότε να παρακινήσουμε τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει την εκδήλωση των 100 ετών.
ΣΗΜΕΡΑ 110 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ!!!
Οι εθνικοί ήρωες πρέπει να τιμούνται από όλο το έθνος και από το κράτος που το εκπροσωπεί, διότι ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς όμως στην πρωτεύουσα του σημερινού Ελληνισμού, την Αθήνα, στην πόλη όπου ο πατέρας του Παύλου, ο Μιχαήλ Μελάς υπήρξε Δήμαρχος το 1891-1894, αυτή η πρόταση δεν βρήκε αντίκρισμα (από τον Ν. Κακλαμάνη έως τον Καμίνη). Έτσι εμείς δεν μείναμε αδρανείς και πράττουμε το χρέος μας.
Για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές η θυσία του Παύλου Μελά αλλά και όλων των άλλων Μακεδονομάχων αποτελεί μια κορυφαία στιγμή του Ελληνικού έθνους στην πορεία του για εθνική ολοκλήρωση. Εμείς τους ήρωες μας τους τιμούμε γιατί η θυσία τους ή η δημιουργία τους, είναι αυτή που γράφει -κάθε ώρα και στιγμή- την λαμπρή ελληνική ιστορία.
Στην εποχή που έζησαν και έδωσαν τον αγώνα τους, οι Μακεδονομάχοι πέθαιναν για την Ελλάδα. Στην εποχή μας, δεν μας έχει ζητηθεί η υπέρτατη θυσία της ζωής (ακόμα), γι’ αυτό εμείς οι Έλληνες εθνικιστές καλούμαστε να ζήσουμε αγωνιζόμενοι για την Ελλάδα.   
Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, να ζούμε και να αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα. Να υπερασπιζόμαστε την Ελληνική γη, να θωρακίζουμε την Ελληνική ψυχή και να εξασφαλίζουμε την Ελληνική συνέχεια.
110 χρόνια μετά την θυσία του Παύλου Μελά και ένα αιώνα μετά την απελευθέρωση της σημερινής Ελλαδικής Μακεδονίας, οι ντόπιες συναλλασσόμενες κυβερνητικές πολιτικές εξουσίες (όλων των «αποχρώσεων») συνεχίζουν να διαπραγματεύονται την Ελληνικότητα του όρου Μακεδονία, ενώ έχουν ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.  
Με πρωτεύοντα σήμερα ΕΝΑΝ ΑΘΛΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ... ΜΕ ΣΥΝΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
Εμείς οι Έλληνες πατριώτες ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε τίποτα ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η Μακεδονία ήταν και θα είναι πάντα Ελλάδα ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΦΕΤΟΣ η διοργανώτρια ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, να παρευρεθούν το απόγευμα από τις 7 μμ έως 8 μμ στην Πλατεία Π. Μελά και να φέρει ώστε να καταθέσει ο καθένας τα λουλούδια ή το στεφάνι του στο μνημείο του ΗΡΩΑ. 
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ, ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΜΙΛΙΕΣ Ή ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ, ως σιωπηλή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ τα προηγούμενα έτη «τίμησαν» την εκδήλωση, με τον λόγο τους και την παρουσία τους βουλευτές, μερικοί εκ των οποίων είναι αμφίβολο, εάν τελικά με τις πράξεις τους τιμούν ή όχι ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ. 
Η ΔΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ.
ΣΤΙΣ 8 ΜΜ, αφού πρώτα εναπόθεσαν λευκά τριαντάφυλλα στο μνημείο κοντά στα στεφάνια της «Επιτροπής Μνήμης και Τιμής ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» και της «Πρωτοβουλίας Εθνικής Μνήμης και Δράσης Ζακύνθου», οι παρευρισκόμενοι έψαλαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.
 
Για την «Επιτροπή Μνήμης και Τιμής ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» Γιάννης Γιαννάκενας - 
 
Γιάννης Παναγιωτακόπουλος
 
 

 


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/10/blog-post_836.html  
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Σχόλια