ὁ Σύνδεσμός μας των Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως “Χ”, έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα

      Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, και ώρα 11.30, Σύνδεσμός μας των Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως “Χ”, έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα στα Γραφεία μας, Πανεπιστημίου 64, 6ος όροφος.

      Ο Πρόεδρος της «Χ», Ιωάννης Γιαννάκενας, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους  και τους είπε ότι , όπως σε όλους, έτσι και στην «Χ», τα πράγματα όσο πάνε και δυσκολεύουν, αλλά ο Σύνδεσμος αντιστέκεται, για να διατηρήσει την συνέχεια της αγωνιστικής πορείας της «Χ», από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.  Αλλά, οι αγώνες των Χιτών έχουν και γενικότερη σημασία, γιατί αφιερώνονται σε όλους τους ¨Έλληνες που αγωνίστηκαν και εξακολουθούν να αγωνίζονται για αυτήν την πατρίδα.

      Ακολούθως, ο πατήρ Κύριλλος Κεφαλόπουλος ευλόγησε την βασιλόπιτα του Συνδέσμου και, τελειώνοντας,  είπε ότι, όντως τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς, τις οικογένειές μας και την πατρίδα μας, αλλά πάντα πρέπει να έχουμε αυτήν την ελπίδα, διότι η πατρίδα μας αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στο παρελθόν, ακόμα και χειρότερες, αλλά πάντα είχε ελπίδα και πίστη:  πίστη στον Θεό, πίστη στις παραδόσεις μας, και τιμούσε τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν, τιμούσε την οικογένεια, τιμούσε την πατρίδα, τιμούσε τους εθνικούς αγώνες. Δυστυχώς, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν τιμούμε αυτούς που πρέπει να τους τιμήσουμε. Ακολουθούμε άλλα πρότυπα, άλλες ιδέες και, δυστυχώς, τα πράγματα θα γίνουν και πιο δύσκολα. Ο τόπος μας θα περάσει και πιο δύσκολες καταστάσεις.
     Εμείς προσπαθούμε να είμαστε πιστοί στους αγώνες των πατέρων μας, στις μνήμες αυτών που αγωνίστηκαν για μία ελεύθερη και ένδοξη πατρίδα και να προσπαθούμε να κρατούμε ζωντανή την μνήμη τους , ζωντανή την φλόγα της αγάπης για την πατρίδα, για το έθνος, και να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή, ο τόπος μας θα έχει αυτά που του αξίζουνε και αυτούς που του αξίζουνε. Εμείς εκτελούμε εδώ το χρέος μας, εθνικό και ηθικό, προς όλους αυτούς που αγωνίστηκαν πριν από εμάς, για  να έχουμε μία ελεύθερη πατρίδα και ας ελπίσουμε ότι και στις ημέρες μας θα την κρατήσουμε ελεύθερη και θα την παραδώσουμε και στα παιδιά μας καλύτερη και μεγαλύτερη. Αυτή είναι η ευχή μας σε δύσκολες εποχές, εμείς δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας και θα αγωνισθούμε.   

       Ο Πρόεδρος, Ι.Γ. συμπλήρωσε ότι εμείς  κρατάμε και θα κρατάμε αναμμένα κάρβουνα για τον Ελληνισμό και για την Πίστη. Μετά, αυτός και η σύζυγός του, Ελίνα Μαστέλλου –
Γιαννάκενα έκοψαν και μοίρασαν τα κομμάτια της βασιλόπιτας . Το τελευταίο κομμάτι της βασιλόπιττας αφιερώθηκε στους ηρωικώς πεσόντες υπερασπιστές της Κύπρου, ενάντια στον Τουρκικό Αττίλα, πολλοί από τους οποίους είναι αγνοούμενοι από το 1974. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις της λεγόμενης ‘’μεταπολίτευσης’’ δεν τίμησαν τους ήρωες που έπεσαν στην Κύπρο, πολεμώντας τον Τούρκο εισβολέα. Θεώρησε καλό να τιμήσει την λεγόμενη ‘’γενιά του Πολυτεχνείου’’ , της οποίας οι επίγονοι πετάνε και αυτοί πέτρες γύρω από το Πολυτεχνείο και όχι μόνον. Εμείς, ας αγωνιστούμε, όσο μπορούμε, για να αναστρέψουμε αυτήν την κατάσταση.  

    Το κομμάτι για τους πεσόντες ήρωες της Κύπρου το παρέλαβε η κ. ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΚΑ, χήρα του ηρωικώς πεσόντος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΤΣΙΑΚΑ, η οποία παρευρίσκετο στην εκδήλωση, και  όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να μάθει για την τύχη του άνδρα της, εξέφρασε δε, τον πόνο της, ως εξής:
 «   Για αυτούς που πολέμησαν υπήρξαν οι πικροδάφνες, και για αυτούς που πρόδωσαν υπήρξαν οι δάφνες. Παρόλο που εμείς, οι οικογένειες των αγνοουμένων, αγωνιστήκαμε να μάθουμε για την τύχη των δικών μας ανθρώπων , πέρασαν 42 ολόκληρα χρόνια, κάναμε πάρα πολλές ενέργειες, φθάσαμε μέχρι την Αμερική, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε τίποτα. Αλλά και όταν  βρισκταν  κάτι,  οι κυβερνήσεις το καλύπτανε. Τώρα γίνεται μία προσπάθεια να βρεθούνε λείψανα, οστά, όπως θέλετε πέστε το, αλλά μόνο στην Λευκωσία.  Τα λείψανα του ανδρός μου, όπως και πολλών άλλων, βρίσκονται στην κατεχόμενη Κερύνεια, στην οποίαν σήμερα, πολλοί Κύπριοι περνούν με ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ και αφήνουν τα λεφτά τους στο Καζίνο που υπάρχει εκεί. Σήμερα δεν  υπάρχει πατριωτική ηγεσία. Με μία μικρή σύνταξη αντιστρατήγου που παίρνω, βοηθάω παιδιά και εγγόνια. Πρέπει να βρεθεί ένας πατριωτικά σκεπτόμενος ηγέτης για να μας οργανώσει και να μας καθοδηγήσει. Εύχομαι να ξαναγιορτάσουμε,  με ΕΛΕΥΘΕΡΗ την πατρίδα μας.     


         Τελειώνοντας, ο  Πρόεδρος Ι.Γ.  ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε: «Να είμαστε όρθιοι, δυνατοί και με πίστη». Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν  γλυκά και αναψυκτικά.

Σχόλια